ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία
Το Μουσείο Πόλης βρίσκεται στην είσοδο της πόλης στα Παλιά του Βόλου (Φερών 17). Απέχει 600 μέτρα από το Δημαρχείο και 500 μέτρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Εξυπηρετούν οι  γραμμές Αστικών λεωφορείων, No 3, 4, 6, 15 (στάση Παλαιά).

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Το Μουσείο είναι πλήρως προσπελάσιμο για αμαξίδια τόσο στους εξωτερικούς όσο και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ διαθέτει και το κατάλληλο WC. Η είσοδος για τα αμαξίδια είναι παραπλεύρως (και δεξιά) της κυρίας εισόδου.

Κυλικείο
Το κυλικείο του Μουσείου στεγάζεται σε ανεξάρτητο χώρο δίπλα στο Μουσείο. Λειτουργεί στο ωράριο του Μουσείου καθώς και με διευρυμένο ωράριο (απόγευμα – βράδυ).

Βεστιάριο
Το βεστιάριο βρίσκεται στο υπόγειο του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφήνουν τα σακίδιά τους και ογκώδη αντικείμενα. Το Μουσείο δεν φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο.

Κατοικίδια Ζώα
Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Wi Fi
Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Μουσείου σε όλους τους χώρους.

Κινητά τηλέφωνα
Η χρήση κινητών τηλεφώνων επιτρέπεται μόνο στον χώρο υποδοχής του Μουσείου.

Λήψη φωτογραφιών
Η ερασιτεχνική φωτογράφιση και κινηματογράφηση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο) στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Η δημοσίευση του υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για εμπορικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται.