18 Μαΐου. Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020: ωράριο λειτουργίας

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η  επαναλειτουργία του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά). Η είσοδος την ημέρα των Μουσείων είναι ελεύθερη (ωράριο 9.00 με 14.00 και 18.00 – 21.00) και θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους 2 ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «εγκαινιάζεται» ο ανανεωμένος και εμπλουτισμένος ιστότοπος του Μουσείου Πόλης. Στην νέα ιστοσελίδα (η οποία θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά) εκτός από τις απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μουσείου και του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό (ηχητικούς ιστορικούς περιπάτους για τη δεκαετία του 1940, εικονικές διαδρομές στην πόλη) αλλά και πολυμέσα (βίντεο και υλικό από δράσεις της Διεύθυνσης). Δίνεται επίσης η δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης της μεγάλης έκθεσης «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά» με την οποία εγκαινιάστηκε το Μουσείο, ενώ σε τακτική βάση θα παρουσιάζονται επιλεγμένες +ιστορίες από την παρούσα έκθεση.

Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης παραμένει το ίδιο: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 – 13.30, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 19.00, Δευτέρα κλειστό. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 2421029878, e-mail: museum.volos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *