«ΘΗΛΕΩΝ ΒΟΛΟΥ 1921 – 1981, ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ» Παράταση έως τις 6 Σεπτεμβρίου της περιοδικής έκθεσης

Παρατείνεται έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 η διάρκεια λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά). Η προσεχής εβδομάδα είναι η τελευταία κατά την οποία μπορούν να την επισκεφτούν όσοι δεν το κατάφεραν, καθώς το Μουσείο έμεινε κλειστό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα, όλα τους μοναδικές μαρτυρίες της 60χρονης ιστορίας του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, που ιδρύθηκε το 1921.

Αν και ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην ελληνική περιφέρεια, απέκτησε μόνιμη στέγη -στα διδακτήρια στην οδό Λόρδου Βύρωνος και Κύπρου- μόλις το 1966. Δέκα χρόνια αργότερα οι τάξεις του Γυμνασίου χωρίστηκαν και δημιουργήθηκε το Λύκειο Θηλέων Βόλου. Η λειτουργία τους σταμάτησε με την κατάργηση των αμιγών σχολείων το 1981. Δεν ξεχάστηκαν όμως από τις χιλιάδες μαθήτριές τους, που το 1991 ίδρυσαν τον Σύνδεσμο Αποφοίτων, με σημαντική πολιτισμική παρέμβαση στην κοινωνία του Βόλου.

Η δημιουργία αρχείου ήταν πρωταρχικός σκοπός του Συνδέσμου. Η ανταπόκριση των αποφοίτων ήταν μεγάλη. Με ενθουσιώδη εθελοντική εργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Συνδέσμου, το αρχείο οργανώθηκε και άνοιξε στο κοινό, πρώτη φορά το 2008 στα γραφεία του, στην οδό Σπυρίδη και Γαλλίας.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή 10.30 – 13.30 και τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής από τις 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα είναι κλειστό.

1 Απάντηση

  1. 23 Ιουνίου 2020

    […] Επισκεφτείτε το site του μουσείου πατώντας εδώ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.