“Καραγκιόζης και Θεόφιλος: Ο Μεγαλέξανδρος”. Παράσταση  Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της έκθεσης  «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ» που φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης  την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα δοθεί   δωρεάν παράσταση  Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση.

Λόγω της τήρησης των μέτρων για τον covid 19, θα δοθούν δυο παραστάσεις,  στις 7.30 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ.,  στο Μουσείο Πόλης (Φερών 17, Παλιά).

Λόγω του περιορισμού των θέσεων,  η είσοδος θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις απαραίτητες για συμμετοχή στο τηλέφωνο: Λύκειον Ελληνίδων Βόλου-2421033938 στις ώρες: 10.30-13.30. 

Χρήση  μάσκας  υποχρεωτική.

Το θέμα της παράστασης είναι «Καραγκιόζης και Θεόφιλος, Ο Μεγαλέξανδρος». Ο Θεόφιλος ντύνεται Μεγαλέξανδρος και τα βάζει με τον κατηραμένο όφι που φωλιάζει στην πηγή και κρατάει το νερό της πόλης. Η παράσταση «χρωματίζεται» μουσικά με τον ήχο του σαντουριού. Τα σαντούρι είναι το βασικό όργανο της Μυτιλήνης και το βασικό όργανο του θεάτρου σκιών.

Κείμενο – φιγούρες – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στανίσης. Σαντούρι:  Μελίνα Μπιτζίδου

O Xρήστος Στανίσης  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Στην παρούσα έκθεση για τον Θεόφιλο, συμμετέχει με τρία ζωγραφικά του έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.