Παράταση της έκθεσης «Aπ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών» έως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση με τίτλο «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», που οργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με αφορμή  την  φετινή  επέτειο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή του (1920-2020).

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης  Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,  φιλοξενείται στο Μουσείο της Πόλης και θα παραμείνει ανοικτή έως την 1η Νοεμβρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η   γνωστή ιστορικός  τέχνης και ανεξάρτητη  επιμελήτρια, Ίρις Κρητικού.

Η έκθεση που αποτελείται από παλαιότερα και νέα έργα,  εβδομήντα έξι διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, αφορά σε έναν οργανικό διάλογο με το φυσικό πρόσωπο και το έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (Βαρειά Μυτιλήνης, 1870; – Βαρειά Μυτιλήνης, 24 Μαρτίου; 1934), που αναμφισβήτητα αποτελεί μοναδική περίπτωση,  καταλαμβάνοντας έναν ξεχωριστό και πρωτογενή χώρο στην ιστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης και ταυτόχρονα  έναν εμπνευστή κορυφαίων δημιουργών του 20ου αιώνα. Με αφορμή τον Θεόφιλο, που έζησε και δημιούργησε στην περιοχή μας και τη πρωτογενή εικαστική γραφή του αλλά και κάποια από τα περιστατικά και τα τοπόσημα του βίου του, γεννήθηκε και εξελίχθηκε η σκέψη μιας ομαδικής εικαστικής έκθεσης στην  επετειακή διοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17) λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή 10.30 – 13.30 και τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής από τις 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα είναι κλειστό. Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο, ενώ απαγορεύεται το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου της Πόλης θα γίνει ξενάγηση από την επιμελήτρια κ. Ίριδα Κρητικού,  η οποία θα βρίσκεται στο Βόλο μαζί με ομάδα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εορταστική αυτή επετειακή έκθεση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.