Βόλος, αθλητική παράδοση: μηχανισμός εκτόξευσης κινούμενων στόχων

 

Τα παλιότερα αθλητικά σωματεία της πόλης είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου (1896) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (1911), καθώς τότε τα αθλήματα του στίβου και της σκοποβολής ήταν τα πλέον δημοφιλή.
Την περίοδο του Μεσοπολέμου ο βολιώτικος αθλητισμός αναπτύχθηκε γοργά. Σε αυτό βοήθησαν και οι αγώνες με ντόπιους αθλητές που έδιναν τα πληρώματα του Αγγλικού στόλου, που συχνά ναυλοχούσε στον Βόλο. Η διάδοση του ποδοσφαίρου επιβεβαιώνεται με την ίδρυση, το 1929, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.).
Το 1930 ιδρύθηκε το τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Ο.Σ. Βόλου) και το 1932 ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου (Ν.Ο.Β.). Από το 1960 και μετά, πολυάριθμα σωματεία δραστηριοποιήθηκαν σε όλα σχεδόν τα αθλήματα με πλήθος επιτυχιών σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Μηχανισμός εκτόξευσης κινούμενων στόχων
Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β.) ήδη από το 1920 διέθετε πεδίο βολής ιπταμένων δίσκων (πήλινου στόχου κατά μεταγενέστερη ορολογία), με εκτοξευτικά μηχανήματα κατασκευασμένα στη Γαλλία. Τα μηχανήματα αυτά έως τη δεκαετία του 1960 δανείζονταν στους κυνηγούς για την ετήσια γιορτή του συλλόγου τους στα Καλά Νερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *