Ίδρυση Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου

 


Το παλιό σκοπευτήριο του Σ.Σ.Β., όπου σήμερα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τένις του ΕΑΚ (αρχείο Σ.Σ.Β., εν Βόλω τχ.14)

 

Στις 30 Μαΐου 1911 ιδρύθηκε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β). Είναι ο 2ος σκοπευτικός σύλλογος που ιδρύθηκε στη Ελλάδα και το 2ο παλιότερο αθλητικό σωματείο της Μαγνησίας. Στην πράξη η λειτουργία του ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα, στις 21 Μαΐου του 1911, με αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο Διάδοχος Κωνσταντίνος Β’ κατά την επίσκεψή του στον Βόλο. Άλλωστε, το Γυμναστήριο του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου (έτος ίδρυσης 1896), στην οδό Ιωλκού, και οι χώροι του Σκοπευτηρίου, εκεί όπου σήμερα εκτείνεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) του Δήμου Βόλου, αποτέλεσαν τις πρώτες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Ο Σ.Σ.Β. είχε πολλές διακρίσεις στην ιστορία του, όπως το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αμβέρσας το 1920 ο αθλητής του Ιάσων Σάππας. Την τελευταία 20ετία κατατάσσεται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις του πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ενώ συνεχίζει να συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

(Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το περιοδικό «εν Βόλω», τχ. 14, αφιέρωμα Αθλητισμός, που αποκλειστικά διατίθεται από το πωλητήριο του Μουσείου Πόλης)

Μηχανισμός εκτόξευσης κινούμενων στόχων του Σ.Σ.Β., 1919 (Μουσείο της Πόλης του Βόλου, μόνιμη έκθεση)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.